Tarieven

Het oude business model van de advocatuur staat onder druk. En laten we wel wezen: de hoogte van sommige uurtarieven was natuurlijk al nooit uit te leggen. Net zo min als de grote hoeveelheid verschillende ‘experts’ die zich over uw zaak buigen, het postje ‘studie juridische problematiek’ of ‘intern overleg’.  Laten we het erop houden dat sommige advocatenkantoren gewoon niet optimaal gemanaged worden.

Onze tarieven zijn een reflectie van de expertise die we hebben. Expertise leidt tot sneller werken en dus tot een lager aantal te declareren uren. Als wij een experttarief rekenen, mag u er vanuit gaan dat we geen studie-uren in rekening brengen. Wanneer een zaak al moet worden overgedragen aan een andere advocaat binnen kantoor (wat altijd het risico van verlies van tijd en dossierkennis met zich meebrengt) kan het natuurlijk niet zo zijn dat het benodigde ‘intern overleg’ leidt tot een opeenstapeling van gedeclareerde uren.

Wij begroten uw zaak graag en zijn ook altijd bereid te praten over andere vormen van tarifering dan ‘uurtje factuurtje’, waaronder fixed fee en retainer pricing.